Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Το ποδήλατο επιτίθεται βάναυσα στο μπολιτιζμό του αυτοκινήτου!

 Μέσα στα μελλοντικά σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται η προέκταση του γνωστού και τόσο αγαπημένου μας «ποδηλατόδρομου» (σε εισαγωγικά) του κέντρου. Η προέκταση θα ξεκινάει από το τέλος του στην Καυτατζόγλου, και μέσω των οδών Παπάφη και Κλεάνθους θα καταλήγει στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας.Πράγμα το οποίο τελευταία έχει προκαλέσει την οργή των... Παπαφιωτών ποδηλατομάχων!
Κάποιοι που υπογράφουν ως «Κίνηση πολιτών Πάπάφη» κυκλοφόρησαν και κόλλησαν στην περιοχή αυτό το αφισάκι το οποίο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.Και μόνο από την παρακάτω φωτογραφία με τα παρκαρισμένα την οποία φέρνουν ως το παράδειγμα του «παραδείσου που θα χαθεί», μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τις αξίες αυτών των ανθρώπων.


Κατά τα άλλα αναφέρουν οτι δέχονται «βάναυση επίθεση στις ζωές τους» από το ποδήλατο το οποίο, όπως μας δείχνουν, απειλεί να στριμώξει και να εκτοπίσει το αυτοκίνητο, αυτή την κορωνίδα του νεοελληνικού μπολιτιζμού. Και προτρέπουν όλους αυτούς που απειλούνται από το ποδήλατο να «προστατεύσουν τη ζωή τους» και την παραδεισένια γειτονιά τους.
Δεν πα να φτιάχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα αστικών ποδηλατόδρομων οι βλαχοευρωπαίοι και σταδιακά να απαγορεύουν το αυτοκίνητο γιά κίνηση μέσα στην πόλη;  Τι ξέρουν αυτοί από πολιτισμό;

Την «Κίνηση πολιτών Πάπάφη» δυστυχώς δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε πουθενά μιάς και θα μας ενδιέφερε να διαβάζαμε περισσότερο αναλυτικά τα επιχειρήματα των ποδηλατομάχων!


Θα ήταν μάλλον άσκοπο να απαντήσουμε εκτενώς. Θα πούμε μόνο ότι όλοι οφείλουν ένα ευχαριστώ,  σε όσους επιλέγουν να κινούνται με ποδήλατο στην πόλη. Κάνουν καλό στους εαυτούς τους αλλά και σε όλους τους άλλους.
Και να προσθέσουμε οτι γιά τη δική μας αντίληψη  δεν υπάρχει καμμία νόμιμη θέση στάθμευσης.  Δεν μπορεί δηλαδή μία ιδιωτική περιουσία (ι.χ. αυτοκίνητο) να νομιμοποιείται να δεσμεύει μόνιμα τον δημόσιο χώρο. Και να υποβιβάζει, με την ύπαρξη της, την καθημερινή ζωή όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Best Blogger Tips