Συχνές ερωτήσεις

1. Τι είναι το Thessaloniki Cycle Chic;

Το Thessaloniki Cycle Chic είναι κυρίως ένα φωτογραφικό blog το οποίο αναδεικνύει την κομψή εικόνα που παρουσιάζουν οι αληθινοί, καθημερινοί, αστικοί ποδηλάτες. Σκοπός του είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον καθημερινής μετακίνησης (αλλά και βόλτας) στην πόλη αντί του αυτοκινήτου.
Αποτελεί κομμάτι του παγκόσμιου cycle chic «κινήματος» το οποίο ήδη αριθμεί 57 παρόμοια blog σε ισάριθμες πόλεις ανά τον κόσμο (μπορείτε να δείτε τη στήλη με όλα τα cycle chic στη δεξιά πλευρά του blog).
Δεν έχει καμμία σχέση με αθλητικές δραστηριότητες ή με το χώρο της μόδας.2. Πως και δεν υπάρχουν διαφημίσεις στο μπλογκ;

Το μπλογκ αυτό δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ούτε θα έχει στο μέλλον.3. Δεν θέλω να υπάρχει η φωτογραφία μου στο μπλογκ σου!

Κατανοητό και σεβαστό. Στείλτε ένα email στο iraklis_p@yahoo.co.uk στο οποίο να αναφέρετε τον τίτλο του ποστ, τον αριθμό της φωτογραφίας (πχ φωτογραφία νο2) και γράψτε κάτι σαν "δεν επιθυμώ να εμφανίζεται αυτή η φωτογραφία"  και θα αφαιρεθεί.4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια φωτογραφία σου;

Ναι, αν δεν έχετε γιά σκοπό το χρηματικό κέρδος ή τη διαφήμιση κομάτων, επιχειρήσεων, προιόντων κ.λπ. και υπό την προυπόθεση οτι θα αναφέρετε σαφώς από που προέρχεται και σε ποιόν ανήκει η φωτογραφία.

Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μου στο iraklis_p@yahoo.co.uk5. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο κείμενο σου, κάποια μετάφραση σου ή αποσπάσματα;

Ναι, αν δεν έχετε γιά σκοπό το χρηματικό κέρδος ή τη διαφήμιση κομάτων, επιχειρήσεων, προιόντων κ.λπ. και υπό την προυπόθεση οτι θα αναφέρετε σαφώς από που προέρχεται και σε ποιόν ανήκει το κείμενο, η μετάφραση ή το απόσπασμα.

Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μου στο iraklis_p@yahoo.co.uk6. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην παραλία θεσσαλονίκης. Γιατί αυτή η προτίμηση;

Γιατί η παραλία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ποδηλατών (μιάς και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα...) έναντι των δρόμων της πόλης και έτσι είναι ευκολότερη η επιλογή του θέματος.